Winkelen

Afdrukken
PDF

Shopping
Shoppen kan een leuke bijkomstigheid zijn tijdens uw vakantie. Op Urk kunt u naar hartelust shoppen in de 4 winkelcentra die het te bieden heeft. Daarnaast is er op vrijdag koopavond én kunt u op zaterdag naar de weekmarkt!

Weekmarkt
Zaterdag Elke zaterdagmorgen is er van 09:00 - 13:00 uur weekmarkt rond winkelcentrum Urkerhard.

Koopavond
Vrijdag Elke vrijdagavond is er tot 21:00 uur koopavond in alle winkelcentra.

Winkelcentra
Er zijn maar liefst 4 winkelcentra te vinden op Urk en allen bieden ze u veel winkelplezier. Winkelcentrum Oud Urk en winkelcentrum De Hofstee zijn in de oude dorpskern te vinden. In de nieuwbouwwijken vindt u winkelcentrum Urkerhard en tussen het oude en nieuwe dorp ligt winkelcentrum Pyramideweg.

Winkelcentrum Oud Urk
Dit winkelcentrum bevindt zich in het oude dorp. Aangezien het kort bij de haven ligt, heerst er altijd een gezellige sfeer. Er is een supermarkt te vinden, een viswinkel, een uitzendbureau, meerdere bankfilialen en tal van andere winkels, zowel eigen bedrijven als vestigingen van bekende, landelijke ketens.

Winkelcentrum De Hofstee
Aan de andere kant van het oude dorp is het buurtwinkelcentrum de Hofstee te vinden. Rondom een gezellig plein liggen tal van winkels, variërend van een fotozaak tot een snoepspecialist.

Winkelcentrum Pyramideweg
Het kleinste winkelcentrum van Urk, tussen het oude dorp en de nieuwbouw. Het herbergt een bakker, een uitzendbureau, een kledingwinkel, een schoenenwinkel en een verscentrum.

Winkelcentrum Urkerhard
Urkerhard is het grootste en meest moderne winkelcentrum van Urk. In de snelgroeiende ‘buitenwijk' van Urk is een compleet winkelcentrum aangelegd, waar zaterdags ook de markt plaatsvindt. Ook zijn hier meerdere supermarkten vertegenwoordigd en zijn er tal van andere winkels te vinden. Het winkelcentrum is uitstekend bereikbaar en er zijn volop parkeerplaatsen.